• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / Marcel van Brouwershaven stapt in bij Lysias
Nieuws

Marcel van Brouwershaven stapt in bij Lysias

Marcel van Brouwershaven stapt in bij Lysias

17 juni 2020 - Lysias Advies heeft Marcel van Brouwershaven aangetrokken. De ervaren adviseur was voorheen directeur sociaal domein bij de gemeente Dordrecht.

Marcel van Brouwershaven stapt in bij Lysias

Per 1 juni gaat hij als bestuurskundige financial aan de slag bij Lysias. Hij richt zich op de publieke sector. Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias, is enthousiast over de komst van Van Brouwershaven. “Bij de ontwikkeling van Lysias en de vragen die we krijgen van gemeenten en provincies, past dat we ons versterken met stevige financiële kennis. Marcel heeft die kennis van financiën en bedrijfsvoering. En wat we helemaal mooi vinden, is dat hij zich niet alleen professioneel, maar ook als vrijwilliger inzet in het sociaal domein. Hij is daarmee de perfecte adviseur om perspectief te bieden in de stevige financiële opgaven waar de overheid juist nu mee aan de slag gaat.”

Vrijwilliger

Voordat Van Brouwershaven bij Lysias instapte nam hij een sabbatical van enkele maanden. In die tijd verrichte hij vrijwilligerswerk, variërend van vrijwilliger bij een dagactiviteitencentrum, tot huiswerkbegeleider. Hij begon zijn carrière in de jaren ’80 bij accountants- en adviesorganisatie Deloitte. Vervolgens werkte hij enkele jaren als zelfstandige en bij diverse overheden, als laatste de gemeente Dordrecht.