Home / Nieuws / Mensen / Organisatieadviseur Grimbert Rost van Tonningen overleden
Nieuws

Organisatieadviseur Grimbert Rost van Tonningen overleden

Organisatieadviseur Grimbert Rost van Tonningen overleden

11 oktober 2018 - In september is organisatieadviseur Grimbert Rost van Tonningen overleden. De zoon van NSB-leider Meinoud Rost van Tonningen had een lange carrière als adviseur bij onder meer het adviesbureau Horringa & De Koning.

Organisatieadviseur Grimbert Rost van Tonningen overleden

Rost van Tonningen overleed op 8 september in Heemstede, 76 jaar oud. Zijn beruchte familiegeschiedenis – zijn vader was tijdens de Tweede Wereldoorlog directeur van De Nederlandse Bank en een voorman van het nationaalsocialisme – achtervolgde hem zijn hele leven. In tegenstelling tot zijn moeder, die sterke nationaalsocialistische gevoelen bleef houden, nam Grimbert Rost van Tonningen nadrukkelijk afstand van deze zwarte bladzijde in zijn familiegeschiedenis.

Hij werd geboren in 1941 en  had een moeilijke jeugd door het oorlogsverleden van zijn ouders. Pas  op 26-jarige leeftijd begon hij met studeren aan de Erasmus Universiteit. In 1974 trad hij in dienst bij adviesbureau Horringa & De Koning – opgegaan in de Boston Consulting Group. Vier jaar later startte hij zijn eigen adviesbureau en werkte hij veel in het buitenland. In 2001 kwam hij terug naar Nederland en werd hij overname-adviseur. In die functie adviseerde hij investeringsfonds Apax in 2004 dat toen krantenconcern PCM overnam. Hij schreef diverse boeken over arbeidstijdverkorting en het poldermodel, maar ook enkele romans.