• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / Siebe Riedstra nieuwe directeur ABDTOPConsult
Nieuws

Siebe Riedstra nieuwe directeur ABDTOPConsult

Siebe Riedstra nieuwe directeur ABDTOPConsult

24 maart 2020 - De Algemene Bestuursdienst van het Rijk, ABDTOPConsult, heeft Siebe Riedstra benoemd tot consultant en vanaf de zomer tot directeur. Hij gaat eerst aan het werk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Siebe Riedstra nieuwe directeur ABDTOPConsult

De benoeming, die per 1 maart is ingegaan, is tweeledig. Vanaf deze zomer neemt hij het directeurschap van ABDTOPConsult over van Hans van der Vlist. Tegelijkertijd gaat het voor het ministerie aan de slag. Sinds 2015 was Riedstra secretaris-generaal bij ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij sinds 2009 in dezelfde functie actief bij de toenmalige ministeries van Infrastructuur en Milieu en Verkeer en Waterstaat.

In 1981 rondde hij zijn studie politicologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in internationale betrekkingen. Daarna gaf hij les aan een hbo-instelling, voordat hij als ambtenaar begon bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en later bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vanaf 2005 was hij directeur-generaal Personenvervoer, later directeur-generaal mobiliteit.