• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Mensen / Yvonne Burger nieuw lid Wetenschappelijke Raad
Nieuws

Yvonne Burger nieuw lid Wetenschappelijke Raad

Yvonne Burger nieuw lid Wetenschappelijke Raad

01 juli 2015 - Yvonne Burger is recentelijk toegetreden als nieuwste lid van de Wetenschappelijke Raad van de Ooa. Burger is hoogleraar aan de VU Amsterdam en daarnaast organisatieadviseur en executive coach.

Yvonne Burger nieuw lid Wetenschappelijke Raad

Burger heeft zich aangesloten bij de Wetenschappelijke Raad omdat ze de verbinding tussen praktijk en wetenschap van belang vindt. “Daar sta ik voor in het vak en daarom werk ik ook deels aan de VU en deels in de organisatiepraktijk. Daarom begeleid ik ook buitenpromovendi, die bij uitstek bruggenbouwers zijn. De WR staat wat mij betreft voor deze verbinding.”

Aan de WR wil Burger een bijdrage leveren door actief mee te denken, haar netwerken beschikbaar te stellen, onderzoek te initiëren en ontmoetingen te stimuleren tussen leden van de Ooa ‘die ook interesse hebben in het bouwen van een brug’.

De Wetenschappelijke Raad faciliteert de wisselwerking tussen theorie en praktijk. Middels de WR wil de Ooa deze spanning tussen theorie en praktijk productief maken. De WR geeft adviseurs inzicht in wat wel en niet bewezen werkt, en reikt ook handvatten aan voor adviseurs om zelf de wetenschap bij de arm te nemen.