• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Academie voor Organisatiecultuur / Training Deep Democracy combi level 2/level 3 najaar 2019
Opleiding

Training Deep Democracy combi level 2/level 3 najaar 2019

Deep Democracy - besluiten zonder verliezers Stel dat we aan het begin van een bijeenkomst nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zoveel mensen, met zoveel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootse dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen in een vergadering? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's? Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Waardoor we gaan vertragen, zuchten en saboteren. We creëren verliezers. Deep Democracy is een dialoog- en vergadervorm die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. Tegenstemmen worden onderzocht op hun waarde. Zodat iedereen aan boord blijft. Heldere besluiten, geen slappe hap, veel compassie en zónder verliezers.

Deep Democracy combitraining level 2/level 3 

In de verdiepingstraining leer je nog beter werken met groepsdynamiek. Je krijgt krachtige instrumenten in handen om conflicten in groepen in goede banen te leiden. Daarvoor is het belangrijk dat je heel neutraal kunt zijn als facilitator. In deze training werken we daar hard aan. De basis trainen we nog verder in met veel oefeningen en je krijgt verdiepende instrumenten en tools aangereikt. Je wordt echt senang in het faciliteren van elke groep. En je krijgt manieren aangereikt om ook een-op-eengesprekken te voeren met de uitgangspunten van Deep Democracy. Deze training is bedoeld voor facilitators, leiders, teamcoaches die met grote en kleine groepen werken en / of veel bilaterale gesprekken voeren.

Groepen van maximaal 20 deelnemers. Prijs: € 1.900,- BTW vrij. Inclusief lunch.
16 en 17 september 2019 level 2 - 14 okt ober 2019, intervisie - 21 en 22 november 2019 level 3, trainer Sandra Bouckaert, locatie Drakenburg

Instapeis: basistraining Deep Democracy of level 1 Deep Democracy.Kosten
€ 1900 vrijgesteld van btw
Duur opleiding
5 dagen
Contactinformatie

Marijke Dieleman - 0624719488 - marijke@avorganisatiecultuur.nl

https://academievoororganisatiecultuur.nl/opleidingen/deep-democracy-trainingen

Opleidings activiteit
  • 16-09-2019 - 22-11-2019 : Training Deep Democracy combi level 2/level 3 najaar 2019