• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Balkon, Het / Lenteretraite Voice Dialogue
Opleiding

Lenteretraite Voice Dialogue

Balkon, Het
Heb je behoefte om stil te staan én in beweging te komen? In een individueel proces en samen met anderen? Dan is deze 4-daagse ontdekkingsreis echt iets voor jou. In deze Lente-retraite staan jouw levens- en werkvragen centraal. Al je zintuigen worden aangesproken in een week met diepgang en ontspanning. Je voert gesprekken met de Voice Dialogue begeleiders, waarin je onbekende kanten van jezelf ontdekt. Iedere dag zijn er plenaire teachings, o.a. over de kracht van je primaire en verstoten ikken, moed en kwetsbaarheid, patronen in relaties, de wijsheid van onze (dag)dromen e.d. Daarnaast is er ruimte om op tal van manieren met jouw persoonlijke vraag bezig te zijn: in stilte, wandelend, kunstzinnig, lezend en in gesprek met andere deelnemers. Dit alles in een prachtige omgeving, waarbij ook lekker eten een belangrijk onderdeel is van het verblijf. Een programma voor iedereen die een pas op de plaats wil maken en zichzelf vrijer wil gaan voelen. De ingrediënten van deze week: * je krijgt 2x een individuele Voice Dialogue sessie van 1,5 uur; * je kunt 4 Voice Dialogue sessies van andere deelnemers bijwonen; * je kunt dagelijks deelnemen aan de ochtendmeditatie; * je kunt dagelijks 2x deelnemen aan een inspirerende lezingen of workshops door de begeleiders; * je kunt 1x deelnemen aan een stiltewandeling in de bossen van het landgoed; * je hebt ruim gelegenheid om te wandelen, schrijven en rusten.

Het programma

Kennismakingsgesprek

Voor aanvang van dit programma schrijf je ons een beknopte brief met daarin jouw overwegingen voor je deelname. Deze brief is de basis voor een gesprek met één van de begeleiders. In dit gesprek maken we kennis, bespreken we je brief en de werkwijze tijdens de Lente-retraite.

Vooraf lezen

Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met Voice Dialogue? Dan verwachten we dat je voorafgaand aan de Lente-retraite het volgende boek leest: Ik (k)en mijn Ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue, van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn, Uitgeverij Thema.

Groepsbijeenkomsten over de Psychologie van de ikken

We verdiepen ons deze week in tal van aspecten van de Psychologie van de Ikken. Iedere dag komt er een andere thema aan bod, o.a. aan de hand van vragen uit de groep:

je sterke kanten en wat ze beschermen
de kracht van je verstoten kanten
de rol van je Innerlijke Criticus
patronen binnen je relaties met anderen
hoe om te gaan met zowel je kwetsbaarheid als je kracht
wat je (dag)dromen je te vertellen hebben

Op enkele momenten werk je in kleine groepen aan het uitwisselen van ervaringen. Je reflecteert met elkaar over wat ieder ontdekt heeft.

Individuele gesprekken

Je krijgt deze week twee Voice Dialogue sessies van 1,5 uur twee van de verschillende Voice Dialogue begeleiders. Je ervaart de kracht van deze methode en ontdekt welke ikken een rol spelen bij jouw vragen. Tevens is er de mogelijkheid om een aantal sessies van anderen bij te wonen.

Meditatie en stilte

's Ochtends kun je deelnemen aan een gezamenlijke meditatie. Er is bovendien gelegenheid om de stilte op te zoeken in de prachtige bosrijke omgeving van het landgoed: De Kalenberg en de Lochemse berg. 

Inspiratie opdoen

Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue, hebben hun gedachtegoed op toegankelijke en aansprekende wijze vastgelegd in boeken, DVD's en CD's. Dit materiaal is in het Balkon aanwezig. Laat je inspireren door hun inzichten en ervaringen.

Muziek en creativiteit

Muziek kan je op een onverwachte wijze in contact brengen met emotionele lagen in jezelf. Dit kan weer een ander licht werpen op je vraag. Laat je inspireren in een muzieksessie en ontdek welke kanten van jou geraakt worden. Er is ook ruimte om zelf muziek maken, alleen of met anderen. Er is een ruimte beschikbaar met diverse materialen om op creatieve wijze te werken aan je persoonlijke proces.

Afsluiting

We ronden de week af met een gezamenlijke bijeenkomst, waarin je kunt delen wat de week je gebracht heeft.

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is begin jaren ’70 ontwikkeld door het Californische psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Het is een krachtige methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het uiteindelijke doel is dat mensen effectiever en bewuster sturing geven aan hun eigen handelen. .

Voor wie:
Voor ieder die behoefte heeft om aan de hand van Voice Dialogue vragen uit eigen leven en werk in alle rust onder de loep te nemen.
Voor (ervaren) Voice Dialogue begeleiders die hun eigen leerproces willen verdiepen.

Resultaat:
Omdat iedere deelnemer deze week werkt aan eigen vragen, zijn de resultaten van persoon tot persoon verschillend. We richten ons op het vergroten van je bewustzijn en op het ontdekken welke kanten in jou een rol spelen in jouw leven en werk.

Begeleiding:
Judith Budde, René Meijer en Karin Brugman, vaste trainers van het Balkon.
Marijke Leys, van het Voice Dialogue Instituut België.

Locatie:
De retraite vindt plaats in Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem (Achterhoek). Kosten
€ 1250,- inclusief verblijfskosten (btw-vrij)
Duur opleiding
4 dagen
Contactinformatie

Opleidingcentrum het Balkon
Tel. 0575-743709
E-mail: info@hetbalkon.nl 
www.hetbalkon.nl 

Opleidings activiteit
  • 07-04-2020 - 10-04-2020 : Lenteretraite Voice Dialogue