• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Balkon, Het / Masterclass Voice Dialogue: Speels werken met ikken in groepen
Opleiding

Masterclass Voice Dialogue: Speels werken met ikken in groepen

Balkon, Het
Hoewel Voice Dialogue ontwikkeld is als methode voor het werken met individuen, leent het gedachtegoed zich ook uitstekend voor het werken in groepstrainingen en teams. Met technieken uit de Psychodrama kunnen vragen van een individuele deelnemer uitgespeeld worden in de groep. We noemen dat Voicedrama. Daarnaast zijn er tal van oefeningen waarin deelnemers met elkaar aan de slag kunnen met de Psychologie van de Ikken. Tot slot kijken we naar hoe Voice Dialogue gebruikt kan worden voor het verbeteren van samenwerking binnen teams. Voor wie? Je hebt ervaring in het werken met Voice Dialogue en je wilt je je expertise als facilitator verdiepen. Je wilt Voice Dialogue en de Psychologie van de Ikken gebruiken in groepen. Voorwaarde voor deelname: Je hebt onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue gevolgd (of een gelijkwaardige Voice Dialogue training elders). We veronderstellen de basistechnieken van Voice Dialogue en kennis van de Psychologie van de Ikken bekend. Heb je nog geen ervaring met Voice Dialogue? Kijk dan eens bij onze Basistraining Coachen met Voice Dialogue. Resultaat Je leert werken met de basistechnieken van Psychodrama. Je kent diverse (speelse) oefeningen voor het werken met Voice Dialogue in groepen en teams. Je hebt ervaring opgedaan als begeleider.

Opzet en werkwijze
Intake

Voor aanvang van het programma vul je een intakeformulier in. Dit formulier biedt ons informatie over je achtergrond, je motivatie voor deelname en je leerdoelen. Als je nog niet eerder bij het Balkon een training hebt gevolgd, nemen we contact met je op voor een telefonisch kennismakingsgesprek met Judith Budde.

Inhoud

1. Basistechnieken van Voicedrama en dramatechnieken
De opleiders geven theorie en demonstreren basistechnieken voor het spelen met subpersonen in groepen, zoals het kiezen en inrollen van een tegenspeler, rolwissel, dubbelen, terzijde en het  induceren van een subpersoon in een groepssetting.

2. Ervaren van diverse werkvormen
De opleiders demonstreren diverse speelse werkvormen voor het werken met de psychologie van de ikken in groepen en teams. Je ervaart deze werkvormen aan de lijve en oefent ermee.

3. Experimenteren met werkvormen voor vragen uit je eigen praktijk
Er is gelegenheid voor het inbrengen van eigen praktijksituaties, waarin jij met Voice Dialogue en de Psychologie van de ikken zou willen werken en je experimenteert met passende werkvormen voor die vraag.  

Literatuur
We maken gebruik van het boek Drama in bedrijf. Werken met dramatechnieken in training en coaching van Lex Mulder en Judith Budde (Thema, 2006). 

Begeleiding
De training wordt gegeven door Judith Budde. Klik hier voor informatie over haar achtergrond. 
We zijn aangesloten bij de International Voice Dialogue Agreement (www.ivda.info) en volgden jarenlang trainingen bij Hal en Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue. Kosten
Programma: € 595,- Verblijf: € 120,- (koffie/thee, 2x uitgebreide lunch en gebruik zalen). Deze kosten zijn vrij van btw.
Duur opleiding
2 dagen
Contactinformatie

het Balkon, T. 0575-743709. E. info@hetbalkon.nl I. www.hetbalkon.nl

 

Opleidings activiteit
  • 28-01-2021 - 29-01-2021 : Masterclass Voice Dialogue: Speels werken met ikken in groepen