• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / De Limes / Denken voor een ander 18 en 19 juni 2020
Opleiding

Denken voor een ander 18 en 19 juni 2020

De 2e Verdieping. Voor wie werkelijk verdieping zoekt. De 2e Verdieping is een aanbod voor mensen die de verdieping zoeken. Speciaal gemaakt voor iedereen die bij DeLimes een opleiding volgde, maar ook voor ieder ander die beslagen ten ijs wil komen in de weerbarstigheid van de Rijnlandse praktijk.

Denken voor een ander is misschien wel het meest onderschatte en zonder meer een van de meest venijnige problemen van onze huidige manier van organiseren. Juist als dat is doordesemd van goede bedoelingen. Hoe gewelddadig het kan uitpakken (de kwalificatie is van de Franse filosoof Emanuel Levinas) is goed te zien aan de hand van de praktijken van de Maatschappij van Weldadigheid. In het Drentse Veenhuizen waren de goede bedoelingen zelfs ingemetseld in de gevels van elk huis.

Maar wat begon als een verheven plan om de straatarme onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een catastrofe van formaat. Vol vanzelfsprekendheden waaraan niet te ontsnappen viel, een ordening waarvan dacht dat het nu eenmaal zo hoorde. De parallellen met onze tijd dringen zich onaangenaam aan ons op. Ook in onze organisaties, met een scheiding tussen hen die denken en hen die doen, is het denken voor een ander tot systeem verheven. De valkuilen zijn eveneens levensgroot.

In deze module van twee dagen ontmoeten we Suzanne Jansen, schrijfster van Het Pauperparadijs, Naud van der Ven, auteur van het boek Denkschaamte, een gevangenisdirecteur, een bewaarder, een vakbondsman en natuurlijk Jaap Peters en Harold Janssen van DeLimes. Een bezoek aan de gevangenis, het gevangenismuseum en een ritje met de boevenbus maken deel uit van het programma.Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 995,-- voor vijf aaneengesloten dagdelen, inclusief boeken en ander materiaal. Echter zonder BTW. De kosten voor het hotelarrengement bedragen circa € 225.
Duur opleiding
2 dagen
Contactinformatie

secretariaat@delimes.nl tel 0172-630490

Opleidings activiteit
  • 18-06-2020 - 19-06-2020 : Denken voor een ander 18 en 19 juni 2020