• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Gridd / Training Co-creatie met je klanten (online)
Opleiding

Training Co-creatie met je klanten (online)

Als je de klant centraal stelt, wat is er dan mooier dan om ideeën voor nieuwe producten of diensten te ontwikkelen in co-creatie met je klant? Wanneer er op basis van een kans of uitdaging in de customer journey iets nieuws ontwikkeld moet worden kun je dat binnen je organisatie bedenken, maar mooier en waardevoller wordt het als je in deze fase ook al je klant betrekt. Dan bedenk je samen iets dat direct meerwaarde heeft voor de doelgroep. Leer meer over deze mooie methode van customer experience design!

Wat leer je in deze training?

Voor het bieden van een goede klantervaring is het essentieel dat je aansluit bij de wensen en behoeften van je klanten. Vaak zijn we in organisaties bezig met het bedenken van de mooiste dingen voor klanten, en als deze helemaal af zijn dan zetten we ze live of sturen we het de wereld in. Zou het niet heel interessant zijn om al in een vroeg stadium je klant mee te laten denken over de dingen die je voor ze ontwikkeld? Op die manier stap je pas echt in hun belevingswereld!

In deze training leer je hoe je, in co-creatie met een klant, een nieuw product of dienst bedenkt. Er staan twee dingen centraal: het leren van een goede, stapsgewijze visuele brainstorm methode om tot nieuwe ideeën te komen én hoe je een sessie met je klanten faciliteert. 

In jouw organisatie wordt de klant centraal gesteld en worden bijvoorbeeld personas en customer journeys in kaart gebracht om te zorgen voor een optimale customer experience. In je customer journeys komen regelmatig kansen of uitdagingen naar boven om mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door een nieuw product of dienst te ontwikkelen. In deze training leer je hoe je met dat idee voor een nieuw product of dienst verder gaat en hoe je een sessie met je klanten vormgeeft om samen met hen te brainstormen.

Je bereidt zelf een case voor die je in de training in tweetallen uit gaat werken. Op die manier ervaar je de methode en werk je ook aan iets dat direct waardevol is. Je hoeft je niet in tweetallen aan te melden, deze worden gevormd tijdens de training. In de training maken we gebruik van ons visuele canvas dat we aan de muur hangen. Op die manier blijft het proces steeds inzichtelijk en hou je overzicht.

Vind jij het belangrijk dat je klant vroeg gehoord wordt en wil jij een nieuwe vaardigheid leren op gebied van customer experience design? Dan is dit de training voor jou! 
 

Na afloop van de training:

- Je bent in staat snel customer journey kansen/uitdagingen te valideren met een klant
- Je leert methoden, tools en handvatten voor visueel brainstormen
- Je bent in staat door middel van visualisatie informatie te concretiseren en prioriteren
- Je bent in staat om gebaseerd op de klantbehoeften keuzes te maken
- Je weet hoe je een soortgelijke sessie zelf kan faciliteren
- Je weet hoe je een visueel, concreet en deelbaar productidee vorm geeft

Geheel online deel te nemen

Ook in deze tijden blijft onze training natuurlijk actief en interactief, ook nu we deze volledig digitaal aanbieden. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de training en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!
 

Voor wie is deze training bedoeld?

Werk je in customer experience design? Ben jij of wil jij aan de slag om customer experience te verbeteren en je klanten beter te helpen? Heb je een goed idee om je doelgroep verder te helpen maar weet je niet goed hoe je dit samen met hen verder vormgeeft? Heb je een kans gespot in jullie customer journey en zou je met klanten dit verder willen onderzoeken? Ben je op zoek naar een nieuwe manier van inspraak of participatie van klanten of burgers? Wil je met je interne organisatie bouwen samen bouwen aan nieuwe plannen en processen?

Als hiervan iets goed klinkt, dan ben je bij deze training goed!
 

Praktische zaken

- De training duurt een dagdeel van 4 uur en vindt online plaats.
- Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
- De investering is €500 euro per persoon, exclusief BTW.Kosten
€500,-
Duur opleiding
1 dag
Contactinformatie

Als je meer wilt weten over GriDD, ga dan naar onze website: www.gridd.nl
Als je meer wilt weten over onze andere trainingen, ga dan naar ons overzicht van trainingen: www.gridd.nl/training Indien je vragen of opmerkingen hebt kun je ons altijd mailen of bellen op 053 48 00 499. 

Opleidings activiteit
  • 24-06-2021 - 24-06-2021 : Training Co-creatie met je klanten (online)