• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Gridd / Training Effective Storytelling
Opleiding

Training Effective Storytelling

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die raakt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk verhaal’. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een inhoudelijk verhaal brengt zodat je je publiek écht raakt? Daar gaat het over in deze training.

Wat leer je in deze training?

We beginnen met het bepalen van het doel en doelgroep van het verhaal. Dit is bepalend voor de keuzes die we verderop maken. Daarna gaat de training in op 3 onderdelen:

1. Het opzetten van een sterke ‘informatielijn’.
Via een mindmap methode gaan we aan de slag om tot de essentie te komen van de inhoudelijke boodschap. Deze lijn zetten we strak neer, in lijn met het doel van het verhaal.

2. Het uitwerken van een pakkende ‘interesselijn’
Gebruik makend van principes uit de filmwereld, voegen we ingredienten toe die het verhaal meer laten spreken en binnenkomen.

3. Het brengen tot ‘impact’
We oefenen het verhaal voor de camera, om de persoonlijke impact te vergroten en een beeld te krijgen van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Na afloop de training heb je:

- Ervaring in het opstellen van een ijzersterke informatielijn waarmee je de essentie haalt uit de berg aan informatie die ten grondslag kan liggen van je verhaal

- Inzicht in de tools om een verhaallijn meer kracht bij te zetten door het toevoegen van filmische elementen.

- Inzicht in het vertellen van een verhaal vanuit persoonlijke kracht

- Geleerd van de leervragen van anderen en kennisgemaakt met leuke mensen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met ingewikkelde informatie en vanuit hun rol (bijv als projectleider, manager, ondernemer of adviseur) ‘optreden’ voor groepen mensen. Vooral mensen die worstelen met ingewikkelde inhoud en graag meer impact zouden willen hebben zijn geholpen met deze training.

Onze ervaring
Als opleider worden wij goed beoordeeld  op opleidingen website Springest.nl. Lees hier ook hoe deelnemers onze trainingen ervaren: www.springest.nl/gridd-consultancy#ervaringen.

De inhoudelijke methode die we hanteren is in de afgelopen 10 jaar uitgewerkt tot een praktisch toepasbaar instrument, met bijbehorende tools (canvas en mobiele app). De trainers hebben ruime ervaring in het trainen van inhoudelijke professionals, executives en start-ups en hebben dit daarnaast toegepast voor bijv het Saxion Top Talent programma en TEDx Utrecht. Ze zijn ook regelmatig gastheer voor de Story Architecture Meetup genaamd ‘Story architects, unite!’ .

Praktische informatie
- In onze visie heeft een training de meeste waarde als je met ‘echte’ inhoud aan de slag kunt gaan. Daarom is het voor de training van belang een eigen case te kiezen waarmee je aan de slag wilt gaan.
- Kies je eigen case om in de training mee aan de slag te gaan
- De training duurt een dag
- De trainingsdag start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur
- Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
- De investering is €449 per sessie, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en een lekkere lunch

Inschrijven?
Schrijf je in via onze website: https://www.gridd.nl/academy/training-effective-storytelling/

Waar en wanneer?
Deze training vindt regelmatig plaats. Andere data volgen of  zijn in overleg met deelnemers. Ook is het mogelijk om een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, dus neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.Kosten
€449,00
Duur opleiding
1 dag
Contactinformatie

Als je meer wilt weten over GriDD, ga dan naar onze website: www.gridd.nl
Als je meer wilt weten over onze andere trainingen, ga dan naar ons overzicht van trainingen: www.gridd.nl/training
Indien je vragen of opmerkingen hebt kun je ons altijd mailen of bellen op 053 48 00 499. 

Opleidings activiteit
  • 30-05-2019 - 30-05-2019 : Training Effective Storytelling