• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Gridd / Training Gebruikersonderzoek opzetten: ken je klant! (online)
Opleiding

Training Gebruikersonderzoek opzetten: ken je klant! (online)

Door een gebruikersonderzoek op te zetten en uit te voeren kom je te weten wat er speelt bij je klanten & gebruikers. Wil jij dat ook leren? Dat kan in deze online training! Herken je dit? Dat je door je werkgever of manager gevraagd wordt om een gebruikersonderzoek te maken en uit te voeren? Maar waar ga je beginnen of met welke methode moet ik gaan beginnen? Hoe krijg ik nou inzichtelijk wat mijn (interne) klant of gebruikers willen. Dat leren we je in deze workshop gebruikersonderzoek maken. Na de training weet je hoe je op een makkelijke manier een onderzoek kan opzetten en uitvoeren, zodat de resultaten voldoen aan jouw onderzoek waar jouw werkgever of manager blij van wordt.

Wat leer je in deze online training?

Om tot een duidelijk beeld te komen waar de behoeftes van je gebruikers liggen, heb je een goed (gebruikers)onderzoek nodig. Daarom leggen we in deze training een aantal methodes uit voor zowel kwantitatief, als kwalitatief gebruikersonderzoek. Deze training bestaat uit twee dagdelen die als volgt ingedeeld zijn:

Dagdeel 1 – Gebruikersonderzoek opzetten
In het eerste dagdeel zullen we de verschillende methoden verkennen en uitleggen. We leggen de voor- en nadelen van de verschillende methoden uit en laten we je zien hoe we gebruikersonderzoek bij GriDD aanpakken en uitvoeren. Je werkt aan je eigen casus en bedenkt welk onderzoeksmethode je wilt gaan uitwerken en gaat deze uitwerken. Na afloop van deze sessie werk je zelf verder met het opzetten van je onderzoek.

De volgende methoden worden behandeld in de training:

Kwantitatieve methoden
- (Online) enquête
- Toptaakanalyse
- A/B test
- Card sorting

Kwalitatieve methoden
- Interviews
- Focus groepen
- Observatie & gebruikerstest (user test)


Dagdeel 2 – Gebruikersonderzoek uitvoeren & verwerken
In het tweede dagdeel nemen we de tijd om te bespreken hoe het opstellen van het onderzoek ging en helpen we je verder op weg. Je leert hoe je de resultaten van je gebruikersonderzoek analyseert en uitwerkt tot een overzicht met verbeteringen. Daarnaast leggen we je uit hoe je inzichten het beste kan vastleggen tijdens het uitvoeren van kwalitatieve methoden. Nu kan je van start met het uitvoeren van je eigen gebruikersonderzoek!

Deel 3 – Terug-kom-uurtje
Na 2 weken komen we nogmaals samen met alle deelnemers om van je te horen hoe het gebruikersonderzoek opzetten gaat en geven we je nog tips en hulp waar nodig!
 

Na afloop van de training:

Kun je zelf een gebruikersonderzoek uitvoeren met één van de aangereikte methodes.
Weet je waar je op moet letten bij het opzetten en uitvoeren van een onderzoek en bij het analyseren van de resultaten.
Weet je welke methode voor welke situatie/vraag het beste werkt.
 

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is interessant voor mensen in de marketing & communicatie wereld die werken met digitale producten of mensen in de IT wereld. De methodes die behandeld worden kunnen interessant zijn voor zowel grote als kleine bedrijven en is dus geschikt voor een breed publiek.

Voor de beginnende bedrijven geeft deze training juiste handvaten om in een relatief vroeg traject goed naar de behoefte van je doelgroep te luisteren en te kijken met de juiste methodes. Om zo juiste ontwikkelingen door te voeren tijdens de begin fase van de ontwikkelingen van een product of service.

Terwijl het voor de medewerkers van middel to grote bedrijven vooral interessant is om door middel van de methodes in deze training (meer) inzicht te verzamelen in hun doelgroep/klanten, zodat ze gericht verbeteringen kunnen doorvoeren.

Eigenlijk is deze training relevant voor iedereen die werkt aan het verbeteren van producten en services voor de klant.
 

Onze ervaring

GriDD voert al jaren gebruikersonderzoek uit voor zowel grote, als kleine bedrijven zoals bijvoorbeeld Philips Lighting, NXP, Atmel semiconductors en Universiteit Twente. Bij veel van onze klanten voeren wij gebruikersonderzoek uit en blijven we vervolgens betrokken om de stem van de gebruiker te vertegenwoordigen.
 

Praktische informatie

- De training is online en bestaat uit twee dagdelen en een terug-kom-uurtje
- De dagdelen starten om 13.00 uur en eindigt om 16.30
- Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
- De investering is €599 per training, exclusief BTW.
 

Inschrijven
Lees meer informatie of schrijf je in via onze website: https://www.gridd.nl/academy/training-gebruikersonderzoek/


Andere data en locatie

Onze trainingen vinden momenteel geheel online plaats. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams gaan we (inter)actief, visueel en pragmatisch aan de slag. Neem vooral contact op voor meer informatie.Kosten
€599,-
Duur opleiding
3 dagen
Contactinformatie

Als je meer wilt weten over GriDD, ga dan naar onze website: www.gridd.nl
Als je meer wilt weten over onze andere trainingen, ga dan naar ons overzicht van trainingen: www.gridd.nl/training Indien je vragen of opmerkingen hebt kun je ons altijd mailen of bellen op 053 48 00 499. 

 

Opleidings activiteit
  • 27-01-2021 - 09-02-2021 : Training Gebruikersonderzoek opzetten: ken je klant! (online)