Home / Opleidingen / Het Eerste Huis / Implementeren van Zelfsturing
Opleiding

Implementeren van Zelfsturing

Het Eerste Huis
Hoe creëer je succesvolle zelfsturende teams en welke rol vervullen leidinggevenden? En wat gebeurt er met control als je command loslaat? In deze 3-daagse training maak je kennis met de basisprincipes van gestructureerde zelforganisatie. Na afloop ken je de voorwaarden die nodig zijn om zelfsturing succesvol in te zetten in organisaties en ben je in staat vervolgstappen te zetten.

e bevindt je drie dagen in de sfeer van een zelfsturende organisatie. Je leert, ervaart en oefent in teamverband met een vraagstuk uit de praktijk. Tijdens de training reflecteer je voortdurend op het veranderingsproces, de onderlinge samenwerking en op je persoonlijk handelen rondom zelfsturing.

Dag 1: wat is ‘cyaan’ organiseren en waar sta jij?

Je staat al direct stil bij je eigen evolutieve doel en zingeving in je werk. Deelnemers houden zelf mini-colleges over ‘cyaan’ organiseren en op die manier werken we al direct zelforganiserend aan theorie en kennis uit het boek Reinventing Organizations. Je verkent je eigen relatie tot ‘cyaan’ en de andere kleuren van de diverse waardesystemen. Bij de training ontvang je een persoonlijk rapport over jouw waardenprofiel waarmee je jezelf in de dynamiek van andere systemen plaatst.

Dag 2: de praktijk van gestructureerde zelforganisatie

Op de tweede dag werk je met een eigen zelfsturend team aan een praktijkvraagstuk. Je gaat een dag lang aan de slag met werkoverleg, roloverleg en gedistribueerd leiderschap. Je leert werken met nieuwe besluitvormingsmodellen en ontdekt hoe je om kunt gaan met spanningen. 

Dag 3: onderzoek de volgende stap die jij gaat zetten

Op de derde dag blikken we terug en verdiepen we je eigen heelheid en evolutief doel en hoe je daar in je organisatie aan kunt werken. De laatste middag staat in het teken van de eigen praktijk. Je krijgt gelegenheid om je eigen plannen te formuleren en daarover met de trainers en andere deelnemers in gesprek te gaan. De gehele training staat het opdoen van ervaringen naar méér zelfsturend werken centraal.

Ter ondersteuning worden met tussenpozen theoretische inleidingen, tools en momenten van reflectie aangeboden.Kosten
1995 excl. btw en arrangementskosten
Duur opleiding
3 dagen
Contactinformatie

HET EERSTE HUIS
Europalaan 500.W.1.4., 3526 KS Utrecht
T +31 (0)30 67 72 513 | contact@heteerstehuis.nl

 

Opleidings activiteit
  • 04-06-2019 - 06-06-2019 : Implementeren van Zelfsturing