• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / International Management Forum / Certified Fraud Examiner (CFE)
Opleiding

Certified Fraud Examiner (CFE)

De enige geaccrediteerde opleiding in de Benelux die opleidt voor het Certified Fraud Examiner (CFE) examen van de ACFE.

Het Certified Fraud Examiner (CFE) certificaat wordt wereldwijd erkend

In deze 5-daagse training wordt u opgeleid tot Certified Fraud Examiner (CFE). Het CFE certificaat wordt door vooraanstaande organisaties over de hele wereld gevraagd/geëist. Volgens de beloningsgids voor anti-fraude professionals verdienen Certified Fraud Examiners (CFEs) 23% meer dan hun niet-gecertificeerde collega's.

In de praktijk blijkt dat sanctionerende instanties minder streng optreden wanneer u als organisatie kunt aantonen dat u serieuze aandacht besteedt aan het voorkomen van fraude. Het hebben van Certified Fraud Examiners (CFEs) in uw organisatie is o.a. een bewijs van deze serieuze aandacht.

ACFE – de grootste anti-fraude organisatie ter wereld

De ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) is de grootste internationale anti-fraude organisatie met meer dan 85.000 leden in 160 landen en met chapters in 125 landen waaronder Nederland en België. ACFE is de belangrijkste aanbieder van trainingen op het gebied van fraude preventie, fraude opsporing en fraude onderzoek. De ACFE wordt in de verschillende landen vertegenwoordigd door Authorised Training Organizations (ATOs) die als enige geautoriseerd zijn om de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) trainingen te organiseren. In de Benelux is IMF Academy de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van de CFE trainingen.

Voordelen van deze CFE training

Wij ontzorgen u volledig en nemen alle administratieve procedures m.b.t. de ACFE voor onze rekening (scheelt u veel tijd en rompslomp)
U ontvangt naast het officiële ACFE studiemateriaal extra en speciaal voor deze training gemaakt trainingsmateriaal, dat u nergens anders kunt krijgen
U kunt uw CFE examen binnen het tijdsbestek van de training halen. Aan het einde van elke trainingsdag kunt u een online deelexamen afleggen
Wij bieden u 1 kosteloze herkansing van 1 deelexamen om het CFE examen te halen
Het slagingspercentage is bij ons 95%!

N.B. U kunt vanzelfsprekend het online CFE examen ook (geheel of gedeeltelijk) na de training afleggen.

Certified Fraud Examiner (CFE) titel – voor wie?

Deze 5-daagse certificerende anti-fraude training is bedoeld voor professionals binnen het brede terrein van fraudebestrijding. We denken dan o.a. aan medewerkers met een fraudeonderzoekstaak, zoals fraude managers, fraude analisten en fraude specialisten. Daarnaast denken wij aan audit- of compliancefunctionarissen, controllers, in- en externe accountants, hoofden administratie, internal auditors, risk managers, insurance managers, in- en externe juridisch adviseurs, belastingadviseurs, (forensisch) accountants en security en privacy managers.

Alle benodigde kennis en tools om het CFE examen te halen

Als deelnemer aan deze 5-daagse Certified Fraud Examiner (CFE) training ontvangt u:

1 jaar gratis associate ACFE lidmaatschap
Toegang tot actuele en praktische informatie. Daarnaast ontvangt u - zolang u ACFE lid bent - gratis het Fraud Magazine en heeft u gratis toegang tot webinars (eenmaal per kwartaal). Bovendien ontvangt u elke maand de ledennieuwsbrief
CFE exam preparation course software (international edition) met voorbeeldexamens en oefenvragen
De Fraud Examiners Manual (international edition). Deze manual bestaat uit ruim 2.000 pagina's en geeft een gedetailleerde uitleg over elk antwoord op elke examenvraag
Aanvullend trainingsmateriaal, samengesteld door de trainers

Het CFE examen

Het Certified Fraud Examiner (CFE) examen bestaat uit 4 deelexamens, t.w.:

I.     Investigation
II.    Legal aspects related to fraud
III.   Financial transactions and fraud schemes
IV.   Fraud prevention and deterrence

Elk deelexamen bestaat uit 100 multiple choice en goed/fout vragen. In totaal bestaat het examen uit 400 vragen. U mag tijdens het examen geen boeken en aantekeningen raadplegen. Elk deelexamen duurt 2 uur en kunt u online afleggen waar en wanneer het u het beste uitkomt. U kunt tijdens de training aan het einde van elke dag een deelexamen afleggen. U kunt uw CFE examen dan binnen een tijdsbestek van 5 dagen halen! U dient per deelexamen 75% van alle vragen goed te beantwoorden om te slagen voor het examen.

CFE examenvoorwaarden

Om de titel Certified Fraud Examiner (CFE) te mogen voeren, zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

HBO/Bachelor of vergelijkbaar opleidingsniveau
Minimaal 2 jaar professionele ervaring die direct of indirect te maken heeft met financiën. U bent bv. werkzaam in de accountancy, in een auditing praktijk, criminologie, fraude-onderzoek of schadepreventie, of u heeft fraudegerelateerde juridische ervaring opgedaan
Minimaal 50 kwalificatiepunten

CFE kwalificatiepunten

Om aan het CFE examen te mogen deelnemen moet u een minimum van 40 kwalificatiepunten behaald hebben. Voor de uiteindelijke CFE certificering moet u voldoen aan alle opleidings- en ervaringseisen en minimaal 50 kwalificatiepunten behaald hebben. Kwalificatiepunten worden toegekend op basis van het volgende:

5 punten voor elk jaar full-time werkervaring
10 punten voor elk afgerond HBO/Bachelor of gelijkwaardig studiejaar (max. 40 punten)
5 punten voor een Master diploma
10 punten voor een PhD of gelijkwaardig diploma
10 punten voor elk beroepsgerelateerd certificaat (max. 40 punten)

Behoud van uw CFE certificering

Om uw Certified Fraud Examiner titel te behouden dient u op jaarbasis ten minste 20 PE-uren te besteden. Ten minste 10 uren hiervan dienen direct verband te houden met de opsporing en bestrijding van fraude en 2 uren dienen direct gerelateerd te zijn aan ethiek.Kosten
€ 4280,-
Duur opleiding
5 dagen
Contactinformatie

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op via: info@imf-online.com of per telefoon via: +31 (0)40 246 02 20 of kijk op onze website.

Opleidings activiteit
  • 11-10-2021 - 11-10-2021 : Certified Fraud Examiner (CFE)