• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Opleiding

Data Steward

In deze 5-daagse training wordt u opgeleid tot (Big) Data Steward, de spil in de data-driven organisatie

Data Steward – sleutelrol in de data-organisatie

Een belangrijke rol in elke data-gedreven organisatie is de rol van Data Steward. De Data Steward vervult een brugfunctie tussen de IT- en de businesskant binnen de organisatie en zorgt voor de juistheid, volledigheid, integriteit en kwaliteit van de gegevens in de organisatie. De Data Steward heeft een goed begrip van de data op zich en het gebruik ervan in de organisatie en werkt nauw samen met de data owners. De Data Steward is specialist in de toepassing van data governance en datakwaliteit waarbij de focus ligt op de tactische coördinatie en implementatie.

(Big) Data Steward – spil in de data-driven organisatie

Big Data verandert de rol van de Data Steward in de organisatie. De Data Steward is een breed georiënteerde data specialist, vraagbaak voor allerhande data-gerelateerde vragen uit de organisatie en voortdurend op zoek naar (nieuwe) mogelijkheden van databronnen. De Data Steward kent de processen van het bedrijf, kent de databronnen en kent de organisatie en haar klanten door en door. De Data Steward combineert organisatietalent en technische datakennis tot een innovatieve functie en is de spil in de data-driven organisatie. Uit tal van (internationale) onderzoeken blijkt dat hoe meer bedrijven zich karakteriseren als data-driven, hoe productiever en winstgevender ze worden.

Data Steward – wat leert u?

De Data Steward combineert Business Process Management (BPM), IT management en business analytics en richt zich op ontwikkelingen op het gebied van Big Data, Business Intelligence (BI) en data analytics. In deze 5-daagse training wordt u opgeleid tot een volwaardige Data Steward/Professional die de focus legt op het organiseren van het data analyse proces en het borgen hiervan in het primaire proces van de organisatie. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

De positie van de Data Steward
(Big) Data beleid vormgeven en uitvoeren in uw organisatie
(Big) Data processen ontwerpen en toepassen
Professioneel analyseren en presenteren van (Big) Data
Nieuwe databronnen toepassen en beoordelen
(Big) Data analytics strategieën
(Big) Data innovatief toepassen
Kwaliteitssystemen voor (Big) Data
De juiste (Big) Data strategie toepassen conform de huidige en toekomstige marktsituatie
Advies geven aan de business over (Big) Data

Data Steward – resultaat van de training

Na afloop van de Data Steward training:

heeft u kennis van modelgestuurde en datagestuurde (Big) Data mogelijkheden
heeft u basiskennis van (Big) Data architectuur en de toepassing ervan
heeft u kennis van (Big) Data Science toepassingen en implementaties
kunt u een (Big) Data Steward strategie ontwerpen en implementeren
kunt u een (Big) Data Steward analyse oplossing/toepassing realiseren en implementeren
kunt u een (Big) Data oplossing/toepassing beoordelen en adviseren over mogelijke optimalisatie
kunt u sturing geven aan het data analyse proces om proces- en productinnovaties te realiseren

Data Steward – didactische opzet

De 5-daagse training Data Steward bestaat uit theorie die afgewisseld wordt met opdrachten die met een laptop moeten worden uitgevoerd. In de ochtenden wordt met name aandacht besteed aan de theorie. De middagen gaan over het toepassen van de geleerde kennis en vaardigheden en bestaan uit individuele opdrachten en groepsopdrachten.

Laptop benodigd

Als deelnemer aan deze Data Steward opleiding dient u te beschikken over een laptop met Windows 7 of hoger, of OS X Yosemite of hoger. U hoeft van tevoren geen software te installeren. Wel zijn internettoegang en installatierechten op uw laptop benodigd. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van open source programma's die tijdens de opleiding op uw laptop worden geïnstalleerd.

Data Steward – voor wie?

De Data Steward kent de processen van de organisatie, de databronnen en de klanten en zorgt voor de verbinding tussen de klanten en de organisatie. De Data Steward training is bestemd voor data professionals die deze rol van Data Steward ambiëren en hiervoor de juiste training zoeken. Wij denken dan o.a. aan data-analisten, business analisten, data warehouse analisten, Business Intelligence (BI) managers en consultants, IT managers, informatie managers, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers en innovatiemanagers.Kosten
€ 3.580,-
Duur opleiding
5 dagen
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op via: info@imf-online.com of per telefoon via: +31 (0)40 246 02 20 of kijk op onze website.

Opleidings activiteit
  • 10-05-2021 - 10-05-2021 : Data Steward