• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / International Management Forum / Fraude Risicomanagement – officiële ACFE (PE) training
Opleiding

Fraude Risicomanagement – officiële ACFE (PE) training

In deze officiële 2-daagse ACFE Fraude Risicomanagement training leert u hoe u een anti-fraude aanpak integreert in het risicomanagment programma van uw organisatie. U ontvangt 16 PE punten voor uw CFE hercertificering.

IMF Academy – ACFE Authorized Training Organization

IMF Academy is de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van Certified Fraud Examiner (CFE) en ACFE PE trainingen in de Benelux. 

Bedrijven kampen vaker dan ooit met fraude!

Bedrijven hebben steeds vaker last van fraude. In Nederland wordt bijna driekwart van de fraudegevallen gepleegd door de eigen werknemers en het management. Door de corona crisis zal de verleiding om resultaten via fraude te beïnvloeden alleen nog maar toenemen. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde schade door fraude neerkomt op 5% van de omzet. Fraude is dus een in ernst en omvang sterk toenemend fenomeen en vormt inmiddels voor elk bedrijf een concreet probleem. Zowel in publieke als private organisaties is daarom een toenemende aandacht voor fraude en anti-fraude beleid.

Wanneer fraude voorkomt, gaat het vaak om grote(re) bedragen en kan uw organisatie niet alleen met verlies maar ook met reputatieschade te maken krijgen. Fraude heeft dus een grote impact op de organisatie. Om fraude risico's in te perken beschikt inmiddels een groeiend aantal organisaties over een eigen anti-fraude strategie waarin doorlopend gezocht wordt naar een meer doeltreffende aanpak voor fraude detectie, fraude beheersing en fraude preventie. Andere organisaties zoeken op dit moment nog naar de juiste structuur om een anti-fraude beleid op te zetten.

Anti-fraude aanpak integreren in de risicomanagement aanpak van uw organisatie

De laatste jaren is de focus op risicomanagement enorm toegenomen. Veel risicomanagers onderschatten evenwel de rol die fraude speelt in hun risicomanagement aanpak. Risicomanagers zouden zich meer bezig moeten houden met het nemen en verbeteren van maatregelen om fraude te ontdekken, te ontmoedigen/bestrijden en te voorkomen. In de training Fraude Risicomanagement wordt nagegaan hoe u als organisatie een anti-fraude aanpak kunt integreren in uw risicomanagement programma. U leert o.m.:

Allerlei fraude risico's te identificeren, beoordelen en managen
Fraude risicomanagement initiatieven te ondersteunen door een anti-fraude cultuur en fraude bewustzijn in de hele organisatie te bewerkstelligen
Een interne controle systeem op te zetten om fraude risico's aan te pakken
Elk geval van fraude aan te pakken

Over de ACFE (Association of Certified Fraud Examiners)

[Certified Fraud Examiner] De ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) is de grootste internationale anti-fraude organisatie ter wereld met meer dan 85.000 leden in 160 landen en met chapters in 125 landen waaronder Nederland en België. ACFE is de belangrijkste aanbieder van trainingen op het gebied van fraude preventie, fraude opsporing en fraude onderzoek. De ACFE wordt in de verschillende landen vertegenwoordigd door Authorised Training Organizations (ATOs) die als enige geautoriseerd zijn om de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) trainingen te organiseren. In de Benelux is IMF Academy de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van CFE en ACFE PE trainingen.

Wat leert u in deze officiële ACFE training?

In deze 2-daagse Fraude Risicomanagement training leert u:

Fraude risico's en de factoren die deze risico's beïnvloeden identificeren
De noodzakelijke onderdelen van een succesvol fraude risicomanagement programma ontwikkelen en implementeren
Alle elementen van een sterke corporate anti-fraude cultuur identificeren en implementeren
Een uitgebreid fraude risicomanagement beoordelingssysteem opzetten voor de hele organisatie
Financiële, transactionele en gedragsindicatoren van fraude Identificeren
De mate van maturity van uw fraude risicomanagement programma beoordelenKosten
€ 1.980,-
Duur opleiding
2 dagen
Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@imf-online.com of +31 (0)40 246 02 20 of kijk op onze website.

Opleidings activiteit
  • 23-09-2021 - 23-09-2021 : Fraude Risicomanagement – officiële ACFE (PE) training