• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / International Management Forum / Informatiemanagement & Strategie
Opleiding

Informatiemanagement & Strategie

In deze 4-daagse opleiding worden de strategische aspecten van informatiemanagement behandeld

De rol en positie van de informatiemanager

Als informatiemanager bent u verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoefte, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van uw organisatie ontstaat, in informatievoorziening. U vertegenwoordigt de gebruikersorganisatie als afnemer van de informatievoorziening en u bent opdrachtgever voor de IT-leverancier. Als informatiemanager maakt u in de regel deel uit van de gebruikersorganisatie en niet van de IT-afdeling. U werkt op strategisch en tactisch niveau en voert de regie over projecten om te zorgen dat nieuwe ontwikkelingen aansluiten op de (bedrijfs)doelstellingen op lange(re) termijn. Als informatiemanager zorgt u in uw werk voor de verbinding tussen verschillende afdelingen en organisaties en tussen verschillende werkzaamheden. Operationele taken worden doorgaans waargenomen door functioneel beheerders.

Kennis van de strategisch informatiemanager

Er is een groot tekort aan (goed opgeleide) informatiemanagers! Door digitalisering en automatisering ondergaat informatiemanagement een enorme transformatie. Mede hierdoor maken de rol en positie van de informatiemanager een stormachtige ontwikkeling door. In dit praktijkgerichte programma worden met name de strategische aspecten van informatiemanagement behandeld. U krijgt de kennis aangereikt die nodig is om een passende informatiestrategie in te richten voor uw organisatie. U leert IT-ontwikkelingen te vertalen naar strategie. U krijgt inzicht in de relatie tussen informatievoorziening, beleid en strategie. U leert om informatiemanagement op de juiste manier in te zetten om de doelstellingen van uw organisatie uitstekend te ondersteunen. U verdiept u zowel in de IT-strategie als in strategisch informatiemanagement.

Competenties en skills van de strategisch informatiemanager

Naast verdieping van uw kennis over strategisch informatiemanagement moet u daarnaast over de juiste vaardigheden/skills beschikken op zowel inhoudelijk als communicatief vlak. Zo moet u bv. de taal spreken (en begrijpen) van de business, de IT en de leveranciers en partners in de procesketen. U moet draagvlak kunnen creëren en u moet bv. (digitaal) leiderschap laten zien. Aan de competenties en skills van de strategisch informatiemanager wordt dan ook een hele dag gewijd. De nieuw opgedane kennis, competenties en skills leert u vervolgens toepassen op uw eigen situatie door middel van een onderbouwde casus. Na afloop van deze opleiding zult u dan ook in staat zijn een strategische meerwaarde te bieden voor uw organisatie. 

Voor wie is deze informatiemanagement opleiding van strategisch belang?

Houdt u zich op strategische niveau bezig met informatiemanagement? Dan is dit de opleiding voor u. Qua functionarissen denken wij o.a. aan informatiemanagers, IT-managers, senior functioneel beheerders, business analisten, IT-consultants, organisatie-adviseurs, informatie-architecten, programmamanagers en vele andere professionals.Kosten
€ 2.980,-
Duur opleiding
4 dagen
Contactinformatie

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op via info@imf-online.com of bel 040 246 02 20.

Opleidings activiteit
  • 23-11-2020 - 23-11-2020 : Informatiemanagement & Strategie