• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Opleiding

Jurist & IT

In deze topopleiding doet u actuele kennis in het vakgebied IT en Recht op met als focus de consequenties voor de IT-contractspraktijk. U leert beargumenteerd en praktijkgericht advies uit te brengen over juridische IT-vraagstukken.

Complexe juridische IT-vraagstukken

Het werkterrein van de IT-jurist verandert voortdurend. De constante stroom van nieuwe wet- en regelgeving, zoals de AVG en met name de voortschrijdende digitalisering, maakt uw werkveld steeds diverser en complexer. Technologische innovaties, zoals Artificial Intelligence (AI), blockchain, Internet of Things (IoT), robotics, sensortechnologie, algoritmes, enz., hebben een grote impact op uw vakgebied. U moet dus alles op alles zetten om up-to-date te blijven.

Risico's, kwetsbaarheden en afhankelijkheden van technologie

De juridisch-technische uitdagingen waar u voor staat zijn divers en complex. U hoeft zeker geen IT-expert te zijn, maar u moet wel het juiste kennisniveau hebben om te weten waar de pijnpunten zitten. Zo moet u bijvoorbeeld nieuwe werkvormen als Agile en Scrum kunnen doorgronden. Ook uw kennis over data protectie (AVG) vraagt veel van u, evenals de naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van e-commerce. Ook ethische vraagstukken staan steeds vaker op de agenda van de IT-jurist. Daarnaast is het onvermijdelijk dat u als juridisch professional te maken krijgt met cyber security vraagstukken. Vanzelfsprekend staan onderwerpen als IT en intellectueel eigendom, outsourcing, IT-geschillen en aansprakelijkheden ook op de agenda.

Al met al krijgt u in deze opleiding een helder overzicht van en inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van IT en Recht en de consequenties voor uw IT-contractspraktijk. De opleiding focust zich niet alleen op inhoudelijke kennis, maar ook op concrete tips en tricks waarmee u als professional verder kunt in uw praktijk.

Voor wie?

Bent u als jurist werkzaam op het raakvlak IT en Recht, dan is dit de opleiding voor u. Bent u bijvoorbeeld (bedrijfs)jurist, advocaat, overheidsjurist, legal counsel/juridisch adviseur, hoofd juridische zaken, juridisch beleidsmedewerker, compliance officer, notaris of een andere juridische professional, dan kunt u na afloop van deze opleiding tal van juridisch-technische vraagstukken analyseren en interpreteren, de juiste en kritische vragen stellen en zult u in staat zijn beargumenteerd en praktijkgericht advies uit te brengen.

Ook professionals c.q. niet-juristen met voldoende juridische voorkennis, zoals IT managers, inkoopmanagers, IT-leveranciers, projectmanagers, contract managers en andere professionals worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

PE-punten

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) kent 48 PO-uren toe aan deze opleiding.Kosten
€5.600,-
Duur opleiding
8 dagen
Contactinformatie

Voor eventuele vragen kunt u mailen naar info@imf-online.com of bellen naar 040 246 02 20 of bezoek onze website.

Opleidings activiteit
  • 04-03-2021 - 04-03-2021 : Jurist & IT