• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / RPA Experts / Lean Six Sigma Black Belt training
Opleiding

Lean Six Sigma Black Belt training

In 10 trainingsdagen en een afgerond Lean Six Sigma verbeterproject behaal je het wereldwijd erkende Black Belt certificaat van ‘The Counsel for Six Sigma Certification’ Trainingsdagen zijn interactief met oefeningen, processimulaties en praktijkvoorbeelden Voor iedereen die complexe verbeterprojecten wil uitvoeren en binnen zijn/haar organisatie het aanspreekpunt wil zijn voor Lean Six Sigma

Lean Six Sigma Black Belt training

In 10 trainingsdagen en een afgerond Lean Six Sigma verbeterproject behaal je het wereldwijd erkende Black Belt certificaat van ‘The Counsel for Six Sigma Certification’
Trainingsdagen zijn interactief met oefeningen, processimulaties en praktijkvoorbeelden
Voor iedereen die complexe verbeterprojecten wil uitvoeren en binnen zijn/haar organisatie het aanspreekpunt wil zijn voor Lean Six Sigma

Het hoogst haalbare niveau binnen Lean Six Sigma is Black Belt. Vanuit dit niveau ben je ben jij hét aanspreekpunt voor Lean Six Sigma binnen jouw organisatie. Je voert complexe verbeterprojecten uit, begeleidt Green Belts in de uitvoering van hun verbeterprojecten en bent sparringpartner voor directie van strategie tot uitvoering.

Om je voor deze rol goed voor te bereiden is de training opgedeeld in een theoretisch deel en een praktijk deel. Daarnaast besteden we extra aandacht aan stakeholder management, coachingsvaardigheden, data-analyse, verandermanagement en programmamanagement.

We trainen in groepen van maximaal 12 personen. De deelnemers komen uit alle regio’s en branches. Hierdoor ontstaan er interessante discussies en kennisuitwisselingen. Het is mooi om te zien dat deelnemers vaak na de training nog contact met elkaar hebben.

Online leeromgeving ‘Mijn Bureau Tromp’

Na inschrijving krijg je toegang tot jouw persoonlijke ‘Mijn Bureau Tromp’ online leeromgeving. Hier vind je een overzicht van jouw opleidingen en behaalde certificaten. Bovendien vind je hier het trainingsmateriaal, e-learnings, oefeningen en handige templates.

Theorie en Praktijk

Wij vinden het belangrijk dat Black Belts ook praktijkervaring hebben. Een goed doorlopen verbeterproject is immers het tastbare bewijs van jouw competenties. Echter begrijpen wij het goed dat er niet altijd tijd is voor een Lean Six Sigma verbeterproject. Om die reden bestaat deze training uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte.

Theorie gedeelte: 10 trainingsdagen voor Lean Six Sigma Black Belt theorie certificaat van Bureau Tromp
Praktijk gedeelte: Onder begeleiding en beoordeling van onze (Master) Black Belt consultants voer je een Lean Six Sigma verbeterproject uit. Hierna ontvang je het wereldwijd erkende Lean Six Sigma Black Belt certificaat van ‘The Counsel for Six Sigma Certification’ (CSSC).

Inhoud theoretisch deel: 

In 10 trainingsdagen leer je alles over Lean Six Sigma. We leren je alle instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. Daarnaast besteden we extra aandacht aan stakeholder management, coachingsvaardigheden, data-analyse, verandermanagement en programmamanagement.

In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, oefeningen, video’s en praktijksimulaties. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk en kun je ze toepassen in je eigen werkomgeving.

Tot slot staan we stil bij de toekomst van werkprocessen en het Agile werken. Lean Six Sigma speelt namelijk een belangrijke rol in de huidige digitalisering/robotisering trend.

De training is praktijkgericht en interactief. Onze Master Black Belt consultant/trainer vertelt uit eigen ervaring. Bovendien vragen we de deelnemers regelmatig naar hun praktijkvoorbeelden en lokken discussies uit met stellingen. Hierdoor wordt de theorie een ‘echt’ verhaal.

Ter afsluiting van het theoretisch deel leg je een examen af en ontvang je een officieel Lean Six Sigma Black Belt certificaat van ons.

Wil je een wereldwijd erkend CSSC-certificaat? Rond dan ook het praktijkgedeelte af.

Onderwerpen die we behandelen:

Opzetten van een Lean Six Sigma organisatie
Project Management

Project Charter, DMAIC, Scrum, Agile

Voice of the Customer

CTQ Flowdown

Process prestaties & meetsysteem-analyse
Visualiseren van data in Minitab
Organisatie van werkomgeving en activiteiten

5S & Operational Management

Value Stream Mapping & Procesverbetering
Identificeren en elimineren van verspillingen
Instrumenten voor probleemanalyse & brainstorming
Minitab
Statistische analyses
Analyseren van attributieve data
Hoshin planning, Project selectie & Project planning
Lean Six Sigma Scan
Lean Accounting
Verandermanagement

Change Acceleration Process (CAP-model)
Individuele- & teamrollen

Inhoud praktijk deel (optioneel):

Tijdens of na het theoretische deel ga je zelfstandig aan de slag met je Lean Six Sigma verbeterproject. Onze consultant kijkt met jou mee en is jouw sparringpartner. Je overlegt project documenten en data met elkaar. Het contact verloopt via email, telefoon en persoonlijke afspraak. Hij houdt gaandeweg je ontwikkeling bij en toetst je vaardigheden. We toetsen je verbetertraject aan een aantal criteria

Je voert het project uit volgens de Lean Six Sigma DMAIC structuur
Je gebruikt de juiste Lean Six Sigma instrumenten op de juiste wijze
Je project levert meetbare verbeteringen op, die zijn uit te drukken in tijd of geld

Door de begeleiding leer je snel en prettig de theorie in praktijk te brengen en bereik je mooie resultaten.

Je bepaalt zelf de intensiteit van de begeleiding. We helpen je hier uiteraard graag bij. Neem bij vragen dus gerust even contact met ons op. Als standaard bieden we drie niveaus aan: 6, 12 of 18 uur begeleiding. Daarbij is 6 uur is echt minimaal voor het behalen van het CSSC Black Belt certificaat. Hoe meer tijd we samen hebben, hoe regelmatiger, inhoudelijker en persoonlijker we begeleiding kunnen bieden.

Bij alle niveaus krijg je:

Een intake gesprek;
Kun je gebruik maken van onze templates;
Begeleiding en vaardigheidstoetsing door een (Master) Black Belt;
Een certificeringsgesprek samen met jouw opdrachtgever;
Het CSSC Lean Six Sigma Black Belt certificaat.

Hoe lang duurt deze Lean Six Sigma Black Belt training?

Het theoretische deel duurt 10 dagen verspreid over 5 trainingsblokken van 2 dagen. De trainingsdagen zijn van 09:30 uur tot ca. 16:00 uur. De trainingslocatie is het kantoor van Bureau Tromp in Utrecht.

Voor tussen de trainingsblokken geven we je een aantal behapbare opdrachten mee. Denk hierbij aan het lezen van artikelen, het doorlopen van e-learnings en het in de praktijk uitvoeren van Lean Six Sigma instrumenten. Zodoende breng je het geleerde direct in de praktijk. Het is geen probleem als je hier niet aan toekomt, maar besef dat ‘doen de beste manier van leren is’. Terug in de training bespreken we ieders bevindingen, wat veelal mooie ervaringen opleveren.

Het praktijk deel is optioneel en op eigen gelegenheid te starten. De gemiddelde duur van een goed gescoped Lean Six Sigma verbeterproject is drie maanden. Onze consultant/trainers begeleiden je hier uiteraard graag bij.

Onze trainers en de CSSC-certificering

De Lean Six Sigma Black Belt trainingen worden gegeven door onze ervaren Master Black Belt consultants. Met veel praktijkvoorbeelden leggen zij jou de theorie van Lean Six Sigma uit. Door middel van simulaties en oefeningen leer je de theorie direct in de praktijk te brengen.

Ter afsluiting van het theoretisch deel leg je een examen af en ontvang je een officieel Lean Six Sigma Black Belt certificaat van ons.

Wil je een wereldwijd erkende certificering van The Council for Six Sigma Certification (CSSC)? Rond dan ook het praktijkgedeelte af. 

Tijdens of na het theoretische deel ga je zelfstandig aan de slag met je Lean Six Sigma verbeterproject. Onze consultant kijkt met jou mee en is jouw sparringpartner. Je overlegt project documenten en data met elkaar. Het contact verloopt via email, telefoon en persoonlijke afspraak. Hij houdt gaandeweg je ontwikkeling bij en toetst je vaardigheden.

Ter afsluiting van jouw verbeterproject plannen we een certificeringsgesprek in en ontvang je van ons het hooggewaardeerde CSSC Lean Six Sigma Black Belt certificaat.

Bureau Tromp is een door de CSSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider. Deze accreditatie staat garant voor onze hoge kwaliteit trainingen. Bovendien wordt daarmee jouw certificaat wereldwijd erkend.

Investering

De kosten voor deelname aan het theoretische deel zijn € 5.000,- (ex. 21% BTW) per persoon. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen, theorie-examen en faciliteiten (lunches, drankjes etc.). Tijdens de training maak je gebruik van je eigen laptop waarop wij Minitab installeren met een proeflicentie.

Heb je al eerder een training bij ons gevolgd, dan ontvang je 10% ‘doorgroei’ korting. Lees op onze website meer over dit aanbod.

Praktijk deel (optioneel)

Je bepaalt zelf de intensiteit van de begeleiding. We helpen je hier uiteraard graag bij. Neem bij vragen dus gerust even contact met ons op.

Na je inschrijving we nemen contact met je op om de praktijkbegeleiding te bespreken. Je kunt hierbij kiezen uit drie niveaus: 6, 12 of 18 uur begeleiding. Daarbij is 6 uur is echt minimaal voor het behalen van het CSSC Lean Six Sigma Black Belt certificaat. Hoe meer tijd we samen hebben, hoe regelmatiger, inhoudelijker en persoonlijker we begeleiding kunnen bieden.

6 uur  € 900,- 
12 uur € 1.500,- 
18 uur € 2.100,- 

Heb je nog vragen?

Neem contact op via 030 227 0000 of info@bureautromp.nl We helpen je graag verder!

 Kosten
5000
Duur opleiding
10 dagen
Contactinformatie

Bureau Tromp

Orteliuslaan 850
3528 BB Utrecht

030 227 0000
info@bureautromp.nl

Opleidings activiteit
  • Datum nog niet bekend