• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Universiteit Twente / Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering
Opleiding

Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering

Het beheersen van de belangrijkste financiële concepten in het openbaar bestuur is voor u als manager, leidinggevende of beleidsadviseur van grote meerwaarde.

In de masterclass ligt de focus op het vastleggen van financiële en niet-financiële informatie en het extern rapporteren daarover. U besteedt aandacht aan het plannen en beheersen van geldstromen, activiteiten en informatie. Omdat (semi-) publieke organisaties een bijzondere positie hebben, zoomt u nadrukkelijk in op ‘accountability’ en ‘performance management.

 

HOE IS DE MASTERCLASS OPGEBOUWD?

U volgt 1 keer een tweedaags seminar en 8 keer een collegedag, verspreid over 3 maanden. 
1. Financiële sturing, beleid en verhoudingen 2. Investeringsbeslissingen in de publieke sector 3. Management Accounting en control 4.  De eigenheid van financieel management in de publieke sector: regels en sturing 5.  Management accounting als instrument en actor in de publieke sector 6. Opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap 7. Inkoopmanagement en aanbesteden 8. Performance management 9.  Management en control bezien vanuit de gemeenteraad 10. Managementgame en reflectie.

Locatie:

Utrecht is hoofdlocatie van deze masterclass naast de tweedaagse kennismaking op de campus van Universiteit Twente

 Kosten
€ 5.500 opleidingskosten plus € 850 arrangementskosten. Deze masterclass is vrijgesteld van BTW.
Duur opleiding
10 dagen
Contactinformatie

Meer informatie over deze masterclass, zoals investering, data, inschrijven, arrangementskosten, vindt u op utwente.nl/pld. Zoek op Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering of mail Marjolein van der Leer (studieadviseur) op m.r.vanderleer@utwente.nl. Bellen kan ook: 053 489 1275.

 

Opleidings activiteit
  • 26-03-2020 - 12-06-2020 : Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering