• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / Universiteit Utrecht - Executive onderwijs / Inside Dynamics in Organisations (Executive onderwijs, Universiteit Utrecht)
Opleiding

Inside Dynamics in Organisations (Executive onderwijs, Universiteit Utrecht)

Met het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations bieden we een intensieve academische praktijkopleiding aan, waarin gewerkt wordt met dieptepsychologische inzichten en systeemtheorie om in de eigen werkrol te leren interveniëren in complexe organisatiedynamiek. Kortom: theorie en praktijk van het werken met verborgen processen in organisaties.

Programma

In dit programma ontwikkelt u zich in het werken met de binnenwereld; van individuen, van interacties/relaties, teams/groepen en organisaties. Bovendien leert u deze te begrijpen in hun specifieke context.

- Wat speelt zich binnenin mensen af?

- Hoe verhouden mensen zich tot elkaar?

- Hoe werkt (onbewuste) groepsdynamiek?

- Welke rol spelen druk op of veranderingen in het systeem/de organisatie?

- Wat is de impact van de primaire taak van het systeem op de werkrelaties en cultuur?

- Welke invloed heeft de omgeving op het systeem en op de mensen die erin werken?

U krijgt zicht op deze vragen en op de relatie ertussen. Zodoende leert u werken met de interface van Persoon-, Rol-, Systeem- en Context

Het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations is een eenjarig programma en kent de volgende leervormen, waarin cognitie, praktijkervaring en toepassing geïntegreerd worden:

- conceptueel leren

- ervaringsgericht leren

- interventiegericht leren

Het vervolgprogramma Deepening Learning kent dezelfde elementen.

De onderwijsmethoden sluiten aan bij concrete vragen uit de praktijk, terwijl de praktijk wordt onderbouwd met een gedegen theoretisch kader. De (werk)ervaringen van deelnemers bieden een belangrijk aangrijpingspunt om  bewuste en onbewuste processen te verkennen. Dit leerconcept brengt met zich mee dat aanwezigheid bij de bijeenkomsten nodig is.

Doelgroep

Het programma is met name, maar niet uitsluitend, geschikt voor organisatieadviseurs en managementconsultants, leiders en (interim-)managers, coaches en trainers, HR- en MD-professionals.

Programmacoördinator

Programmacoördinator van het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations is drs. Martijn van der Spek. Naast coördinator van het programma is Martijn werkzaam bij USBO als senior coach/consultant. Hij coacht (senior) functionarissen op verschillende issues, zoals de ontwikkeling van effectief leiderschap, rolconsulatie, teambuilding, loopbaanadvies, moeilijke werkrelaties en conflictmanagement.

Docenten

Een kleine greep uit de vooraanstaande professoren en vakexperts: Dr. Eliat Aram (organisatiepsycholoog), David Armstrong (organisatieconsultant), Prof.dr. Paul ’t Hart (hoogleraar bestuurskunde, USBO) en Prof.dr. Paul Hoggett (hoogleraar politicologie).

Bekijk op onze website alle docenten.
 

Ervaring van deelnemer

“Een bijzondere en unieke ervaring. Het verrijkt je als persoon, is confronterend en geeft je veel zelfinzicht. Het heeft mij geleerd om in het hier en nu te reflecteren op wat er speelt en naast rationele vooral ook emotionele inzichten en mogelijkheden voor interventies aangereikt. Dat heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik ben me meer bewust van de rol die ik vervul en wat ik kan bijdragen. Het heeft mijn impact vergroot voor de organisatie. Deze manier van werken leer je niet meer af, maar is een way of life geworden waarin je elke dag een klein stukje beter wordt.” – oud-deelnemer Coaching en Consulting in Context, voorloper van dit programma. 

Lees op onze website meer ervaringen van oud-deelnemers.
 

Professional partnership

Het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations heeft een ‘professional partnership’ met het Tavistock Institute of Human Relations (TIHR), Londen.
 

Meer informatie en aanmelden

Op de website van Executive onderwijs Recht, Economie, Bestuur en Organisatie kunt u zich direct aanmelden en vindt u meer informatie over het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations en andere opleidingen.
 

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Ik help u graag:
Erika Winkler (projectassistent), e.winkler@uu.nl, 030- 253 8777Kosten
€ 12.500, - (vrij van BTW, incl. onderwijskosten, studiemateriaal, begeleiding, accommodatie en catering)
Duur opleiding
28 dagen
Contactinformatie

Erika Winkler (projectassistent), e.winkler@uu.nl, 030- 253 8777, Website

Opleidings activiteit
  • 17-09-2020 - 17-06-2021 : Inside Dynamics in Organisations (Executive onderwijs, Universiteit Utrecht)