• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Opleidingen / www.projectmanagement-training.nl / Agile-Scrum - 2 december 2020 - Utrecht
Opleiding

Agile-Scrum - 2 december 2020 - Utrecht

Agile en Scrum zijn manieren van werken waarbij projecten gedaan worden in korte iteratieve fases. Hierbij is er veel ruimte om per fase bij te sturen. Dit heeft als grote voordeel dat je beter kan omgaan met projecten waarbij het resultaat (nog) niet duidelijk is of nog vaak zal worden aangepast. Bijvoorbeeld omdat er veel nieuwe dingen nog bedacht of uitgeprobeerd moeten worden.

Voor wie?

De Agile / Scrum cursus is bedoeld voor iedereen die in een agile project werkt of gaat werken: projectleden, programmeurs, projectleiders, ontwerpers, adviseurs en opdrachtgevers. Voorkennis van (traditioneel) projectmanagement heeft de voorkeur. Neem bij twijfel contact op via www.projectmanagement-training.nl/contact/ . De Agile opleiding is ook een mooie aanvulling voor tradioneel geschoolde projectleiders.

Inhoud Agile/Scrum cursus

- Het proces van Agile-projectmanagement (algemeen inleidend)
- Agile versus waterval
- Agile-projectrollen en verantwoordelijkheden (Agile- & Scrum-team)
- Agile-projectopzet
- Simulatie van een Agile-project
- Agile-planning en werkdrukbeheersing
- Tools voor de administratie van Agile-projecten
- Omgaan met risico’s en onzekerheid
- Nadelen van Agile
- De belangrijkste Agile-methodes (Scrum, XP, DSDM e.a.)
- Agile buiten het kader van ICT-projecten
- Afspraken maken met opdrachtgevers
- Rollen in een Agile-team
- Communicatie en open werkcultuur in een Agile-team
- Wanneer wel en wanneer niet de Agile-aanpak toepassen
- Afspraken voor na de cursus (team).

 

Nieuw: trainingsdag + elearning + examen

Vanaf eind 2016 hebben we een elearning en examen module toegevoegd aan de training Agile en Scrum, zodat er meer tijd en mogelijkheden zijn om dieper in te gaan op een aantal onderdelen van Agile. Alhoewel u na de trainingsdag al een goed begrip zult hebben van Agile en ermee aan de slag kunt, zal de elearning module u helpen uw kennis over Agile te verdiepen. NB. De reviews bij deze cursus gaan nog uitsluitend over de training toen die nog 1 dag duurde. Alle oudcursisten van de afgelopen jaren hebben ook toegang gekregen tot de nieuwe elearning module.

U kunt in de elearning module ook het examen Scrum / Agile afnemen. Voor het doornemen van de online lessen en voorbereiden voor het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat Scrum master / Agile coach. N.B. het doorwerken van de elearning omgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien u dat wenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag.

 

Agile voor niet ICT projecten?

Agile en Scrum is ontstaan in de wereld van de softwareontwikkeling. Alhoewel Agile nu ook daarbuiten wordt toegepast werkt Agile vooral goed in projecten waarbij iets ontworpen en gemaakt moet worden in verschillende stappen. Dit kan software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen, onderzoeksopstellingen, design artikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke. Recent zijn er initiatieven om Agile ook toe te passen in administratieve omgevingen of op marketing en communicatie organisaties. Alhoewel we niet uitsluiten dat Agile voordelen biedt in dergelijke omgevingen zien we vaak dat er binnen een dergelijke omgeving maar een beperkt deel van het Agile instrumentarium toegepast wordt. In deze cursus wordt het hele Agile bestek behandeld. Als u niet betrokken bent in projecten waar iets ontwikkeld en gemaakt wordt kan het zijn dat bepaalde onderdelen van de agile methodiek niet voor uw organisatie toegepast kunnen worden.Kosten
€ 495,- exclusief BTW
Duur opleiding
1 dag
Contactinformatie

Projectmanagement-training.nl
Lauriergracht 116-S4
1016 RR AMSTERDAM
tel: 087-8747848

https://www.projectmanagement-training.nl/contact/

Opleidings activiteit
  • 02-12-2020 - 02-12-2020 : Agile-Scrum - 2 december 2020 - Utrecht