• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2007 / nummer 2
nummer 2

8 De onvoltooide droom
Volgens het ministerie van OC&W maken buitenpromovendi 65 procent van het totale aantal promoties uit. Wat beweegt vaak drukke vijftig-plussers om nog eens aan een werkweek van tachtig uur te beginnen? De kloof tussen praktijk en reflectie dichten, zegt de een. Toegang tot de wetenschap, zegt de ander. ‘En natuurlijk is de doctorstitel ook onderscheidend.’

14 ‘Wij moeten geraffineerd zijn’
Op uitnodiging van Management en Consulting buigen drie vrouwen uit de consultancy over de vraag hoe zij hun werk onder controle houden. Hoe is het te werken in een wereld vol stress, gedomineerd door mannen? ‘Grip op het werk’ is ook de titel van een interne workshop van adviesbureau Berenschot. Yolanda Buchel, Femke Doornbos en Suzanne Unck over macht, spanning en ‘de psychologie van de vrouw’.

18 Zijn wij beschaafd?
Bij de gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag en de veertig jaar dat hij in het vak zit, werpt Edu Feltmann licht op innerlijke en culturele beschaving. Precies in die spanning verschijnt de organisatieadviseur ten tonele. Verslag van een kleurrijk middagsymposium.

21 Het interventiekompas
Om het bewustzijn van het methodisch handelen van adviseurs te vergroten, ontwikkelden Brigitte Hoogendoorn en Marcel Kuhlmann een ordeningsmodel op basis van criteria als heelheid, consistentie en evolutie. Hun ‘kompas’ kan adviseurs helpen om interventies aan te laten sluiten bij de denkstructuren in organisaties.

27 Het onbewuste bewust gemaakt
Soms lijken alle seinen voor verandering op groen te staan, de noodzaak is duidelijk en de benodigde competenties zijn aanwezig. En toch slaagt de verandering niet. Aan de hand van de werkvorm ‘hidden competing commitments’ bespreekt Emiel Schoenmakers de invloed van ongrijpbare zaken. Zoals politiek gedrag van mensen en hun verborgen overtuigingen.

44 Boardroom-consulting via brokers
Na de detacheringshausse worden nu ook zwaardere disciplines als boardroom-consulting en strategisch advies losgeweekt van de grote bureaus en ondergebracht bij een groeiende groep onafhankelijke adviseurs. Nieuwe bemiddelaars als Quanteus brengen vraag en aanbod bij elkaar. ‘Eigenlijk zijn het headhunters voor de Joop Braakhekkes van het adviesvak.’

50 Vragen bij een onderzoek
Robert Half Management Resources deed onderzoek naar het imago van interim-managers. Drie experts buigen zich over de resultaten – of over de onderzoeksmethode? Tot slot reageert Ronald de Zoete namens Robert Half. ‘Ik verbind geen enkele conclusie aan dit materiaal.’

56 Conflicterende loyaliteiten
Een ervaren senior adviseur gaat naar een ander bureau. Hij wordt geroemd om zijn vaardigheid relaties aan zich te binden. Het bureau is goed in het bieden van oplossingen, maar zwak in het vasthouden van klanten. De nieuwe partner helpt zijn nieuwe collega’s aan werk, maar binnen korte tijd wordt hij gebeld door verontruste opdrachtgevers. Ook de laatste, een vertrouwde relatie van jaren her, is bezorgd over de manier waarop zij opeens advies krijgt.

62 Adviseur op de afvinklijst
Management is per definitie een kwestie van risico’s beheersen. Maar onder invloed van de corporate finance-revolutie heeft risicomanagement zich als aparte functie ontwikkeld. Waar, vraagt Hans Strikwerda zich af, blijven dan de management-consultants? In een wereld die niet langer als maakbaar geldt, en waarin toekomstige kasstromen domineren, worden experts en hun modellen steeds vaker zélf als risico gezien.


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »