• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2009 / nummer 3
nummer 3

10 ‘Wees geen trukendoos maar een meester’
De broers Steven en Wouter ten Have schreven met Barbara Janssen een boek van liefst 650 pagina’s over verandermanagement. Een boek met honderden eyeopeners en talloze dingen die je moet weten over het vak. \"Een professional moet zorgen dat het probleemoplossend vermogen van organisaties groter wordt\", vertellen de broers aan Marjolein Simons en Beyke Goris.

14 Onveranderbaarheid als vertrekpunt voor verandering
Veranderen moet soms. Alleen: hoe? Volgens Jaap van ’t Hek en Leike van Oss zit het geheim er in te erkennen dat iedere verandering geworteld is in de robuuste kant van organisaties. Die kant is gegroeid met de ontwikkeling van de organisatie en zorgt ervoor dat organisaties niet zo makkelijk veranderen als veranderaars zouden willen.

18 Eén probleem, drie veranderaanpakken
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Drie veranderaars – Arend Ardon, Hans Vermaak en Frank Verschuur – reageren op eigen wijze op een bestaande casus, afkomstig uit een onderzoek naar competenties van adviseurs in verandertrajecten van het Center for Research in Consultancy van de Vrije Universiteit Amsterdam.

24 Transparantie loont
Reorganiseren maakt werknemers ziek, kopten dagbladen in februari. Aanleiding was een FNV-rapport over de gevolgen van ‘veranderingen op het werk’. Hoewel er wel iets valt af te dingen op de kwaliteit van het onderzoek, geven de conclusies te denken: mensen worden ziek door onzekerheid. Wat kunnen interimmers en verandermanagers daarmee, vraagt Anthon Keuchenius zich af.

30 Geslaagd veranderen
Veranderingen in een organisatie zoals een fusie of een overname leiden zelden tot de gewenste resultaten. Else de Jonge bericht over twee kleinschalige veranderprocessen die wél slaagden: twee reclamejongens die van hun goed lopende bureaus één zeer welvarende organisatie maakten, en een chefkok die een uit de aandacht verdwenen restaurant terugbracht naar de culinaire top.

38 Waar zijn de company doctors gebleven?
MenC Essay Als het zittende management niet competent zal zijn om de huidige ontwikkelingen adequaat op te lossen en als het in een onderneming mis dreigt te gaan, komt er dan weer een forse vraag naar crisis- of turnaround managers? Waar kun je die vinden? En wat is er eigenlijk met die managers gebeurd, vraagt Willem Boon zich af.

44 Veranderen zonder veranderaars
Reflectie Waarom is het ‘vak’ management of change er na veertig jaar nog niet in geslaagd om het aanpassen van organisaties aan veranderende omstandigheden te maken tot de routine die het moet zijn? Zoals dat wel het geval is in innovatiemanagement, marketing, product management e.d.? Hans Strikwerda geeft het antwoord.

48 Als adviseur aan het werk in een verwaarloosde organisatie
Ieder Zijn Vak Net zoals er verwaarloosde kinderen bestaan, zijn er ook verwaarloosde organisaties. Zij stellen managers en leidinggevenden voor buitengewone uitdagingen, maar ook adviseurs en interim-managers. En dat in zo sterke mate dat verschillende ideeën die in het vak als vaststaand worden aangenomen, in verwaarloosde organisaties niet opgaan, aldus Joost Kampen.


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »