• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2010 / nummer 2
nummer 2

10 ‘I’m not a puppet on a string’
Een beginnend consultant moet een plaatsje zien te veroveren in de snelle wereld van presteren en concurreren. Een wereld waar honderd procent niet genoeg is en de werktijden doorlopen in het weekend. Confrontaties met jezelf en anderen, vallen en opstaan, leren wie je bent en waar je voor staat. Studente Iris van Grafhorst interviewde consultant Marit van Grafhorst over haar allereerste eerste opdracht, en won daarmee een prijsvraag.

14 Nomadisch ontwikkelen als interim-manager
Menig interim-professional overweegt voor zichzelf te beginnen. Om uit het keurslijf te treden en hun werk zo in te richten dat het beter past bij hun persoonlijke situatie en behoeften. Als éénpitter moet je jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Anna van Dongen, sinds drie jaar interim-manager, vertelt over haar werkwijze, aanpak en ervaringen.

30 Op naar een Amsterdam School of Consulting and Change
Meindert Flikkema en Mario van Vliet zwaaien nu ongeveer een jaar de scepter bij de postdoctorale opleiding voor management consultants aan de Vrije Universiteit. Vittorio Busato spreekt met hen over inspiratie, (internationale) ambities, de Zuidas en de ASCC.

34 Geen verandering zonder organisatiekundige bagage
Afgelopen decennia stond ‘veranderen’ volop in de belangstelling. Universiteiten hebben nieuwe vakgroepen opgericht en verandermanagement is in vele curricula doorgevoerd. Met de opkomst van verandermanagement is de organisatiekunde wat naar de achtergrond verdwenen. Veranderen zonder gedegen inzicht in organisaties is echter als het begeleiden van de bouw van een huis zonder bouwtekening, aldus Brechtje Kessener.

40 Het futureproof assessment
MenC Essay Uit recent onderzoek blijkt dat ruim de helft van de werkende Nederlanders ervoor voelt om via een ontwikkelassessment inzicht te krijgen in talenten en ontwikkelpunten. Maar hoe effectief zijn de huidige ontwikkelassessments? Tijd voor een hoger rendement door innovatie in assessments, aldus Lonneke Korenromp en Gerke Kappert. Puck Dinjens dient hen van repliek.

45 Een CMC-training als nationaal exportproduct
Litouwen is sinds 2004 lid van de Europese Unie maar nog geen lid van de International Council of Management Consulting Institutes. Dat is wel de ambitie van de Association of Business Consultants of Lithunia. Het Nederlandse ASI Consulting helpt deze beroepsvereniging die ambitie waar te maken en tegelijk de eerste generatie CMC’s op te leiden. Vittorio Busato doet verslag vanuit een ijskoud Litouwen.

48 Krauthammers feedbackjunkies
Vier maal per jaar komen de tweehonderdvijftig coaches en consultants van adviesbureau Krauthammer bijeen om van elkaar te leren, elkaar te coachen en zich aan elkaar op te laden. \"We zitten in een lonely job, hè? Dit zijn de momenten die je moet koesteren.\"

52 De reorganisatie van een krantenraadsel
Mediaconcern PCM liet zich in 2004 overnemen door de Britse private-equity-investeerder Apax. Een kleine drie jaar later stapten de Britten alweer uit met een winst van bijna 132 miljoen euro. PCM bleef achter met een schuld van ruim driehonderd miljoen euro en moest zich vorig jaar opnieuw laten overnemen. Oorzaak van dit debacle was een diepe verdeeldheid binnen PCM zelf, zo blijkt uit het recent verschenen De geldpers van Joost Ramaer. Hij gaat in gesprek met een aantal consultants over hun rol destijds.

58 Waar blijven de consultants?
Reflectie Het lijkt er volgens Hans Strikwerda op dat in de economie abstracties zijn aangezien voor praktische oplossingen. Iets vergelijkbaars gebeurt in het SER-ontwerpadvies – Overheid èn markt: het resultaat telt. Dat stelt dat het aan de overheid is om publieke belangen te bepalen. Onjuist: het particulier initiatief, met naastenliefde als centrale waarde, is verstatelijkt. En consultants hebben meegedaan aan het ontkennen van het belang daarvan.

62 Gedegen advies in één dag
Ieder zijn Vak Adviestrajecten willen nog wel eens langdurig zijn, vanwege de complexiteit van de vraagstukken. Toch is het mogelijk om al na één dag tot een doortimmerd advies te komen. Beuk Organisatieadvies bedacht het concept van zwermadvies, waarbij een groep adviseurs in één dag neerstrijkt in een organisatie om daar gelijktijdig bij meerdere afdelingen een klantvraag te analyseren en op te lossen. Mamita van Leeuwaarde legt uit hoe dat gaat.


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »