• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2011 / nummer 4
nummer 4

12 Steven ten Have over Ajax
Hij was de grote verrassing in de nieuwe raad van commissarissen van Ajax. Voor Steven ten Have is het een jongensdroom die uitkomt, en tegelijk een interessante casus voor de veranderkundige die hij is. ‘Maar je zult mij niet snel op de middenstip zien.’ Een gesprek over voetbal, martial arts en de goed getrainde adviseur.

17 Good or bad?
De organisatieadviseur ligt onder vuur. Hij fungeert zijn zakken, fungeert alleen maar als bliksemafleider voor falend management en zijn adviezen leveren zelden het gewenste resultaat. Zo wil althans de beeldvorming. M&C ging op zoek naar het antwoord op de vraag: wat maakt een goede adviseur?

20 Adviseur op de automatische piloot
Onlangs verscheen van Arend Ardon het boek Doorbreek de cirkel. Het boek is gebaseerd op zijn proefschrift en beschrijft stagnerende patronen die veranderprocessen taai maken. Wat is de rol van de adviseur?

34 Het imago van de managementconsultant

De media schetsen vaak een tamelijk negatief beeld van de managementconsultant. Maar hoe denken cliënten en de man in de straat over de organisatieadviseur? Studenten van de VU gingen op onderzoek uit. Léon de Caluwé doet verslag.37 Ik adviseer, dus ik ben
De professionele identiteit van managementconsultants: dat was het thema van de vijfde internationale managementconsultingconferentie aan de VU in Amsterdam. Van ethiek en werkgeluk tot het imago van de adviseur en grappen over het vak: het kwam allemaal voorbij tijdens de drie dagen durende conferentie. Maar wat die identiteit nu precies is...

40 Lachen om adviseurs
Wie wil weten hoe er wordt gedacht over consultancy, moet eens kijken naar de grappen die over dat vak en de moraal van adviseurs worden gemaakt. Veel kritiek helaas, maar er valt natuurlijk wel iets van te leren.

44 Topteams
vakartikel van Erik de Haan en Inge Wels

48 De zorgplicht van consultants
artikel van Hans Strikwerda

11 Wat is een goede adviseur?
column van Roel Bekker

47 Het visitekaartje
column van Erik van de Loo


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »