• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2014 / Nummer 5/14
Nummer 5/14

 

12 De laatste krimpkrampen van de crisis / Wilbert Geijtenbeek
Met het herstel in zicht had de economische crisis nog één laatste rampjaar in petto. De gemiddelde krimp van de advies- en interimbureaus op de MC 50 bedroeg 2 procent. Vooral voor grote bureaus viel 2013 vies tegen.

 

16 De Adviesbureau Top-50 / Wilbert Geijtenbeek
Wat zijn de grootste adviesbureaus van Nederland? Hoe ontwikkelen ze zich, in deze economisch lastige tijden? Een overzicht van winnaars en verliezers, van specialisatie en consolidatie.

 

34 Groeien in vijf lessen / Wilbert Geijtenbeek
De markt groeit nauwelijks, maar niet elk bureau voegt zich naar het gemiddelde. Sommige bedrijven stijgen daar al jaren boven uit. Wat valt er te leren van deze crisiswinnaars?

 

38 ‘Wij willen tafellaken zijn’ / Jacqueline Hoefnagels
Nieuw in de bureaulijst: Novisource, sinds februari beursgenoteerd. Nog niet erg bekend, maar de ambitie ligt hoog, zo blijkt uit een gesprek met voorman Willem van de Vorm.

 

44 Faillissement: voorkomen is beter dan doorstarten / Wilbert Geijtenbeek
Voor faillissementen in de zakelijke dienstverlening was 2013 een piekjaar. Welke adviesbureaus hebben het vorig jaar niet overleefd? En hoe valt een bankroet te voorkomen?

 

56 De case: Groeistuipen / Rob Wagenaar en Marjolein Bramer
De eerste aflevering van een rubriek met voorbeelden uit de adviespraktijk. Een onderdeel van een multinational krijgt na jaren van zeer snelle groei problemen binnen de organisatie. Hoe is dit aangepakt?

 

60 Wie wil er nog interim-topfunctionaris zijn? / Henk Jan van den Bosch en Martin Meijer
Sinds 2013 is de Wet Normering Topinkomens van kracht en voor 2015 staat alweer een wijziging op de WNT op het programma, waarbij interim-managers verder aan banden worden gelegd. Wat zijn de gevolgen, ook voor de opdrachtgevers?


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »