• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Tijdschrift / 2015 / Nummer 4/15
Nummer 4/15

12 Interview: ‘Ik heb ook zwarte sneeuw gezien’ / Jacqueline Hoefnagels
Filosoof en zelfbenoemd barbaar Paul Wouters adviseert, onderwijst, onderzoekt, schrijft en spreekt, dat laatste onder meer op het komende CMC-congres.

19 De interne adviseur: een speler van betekenis
Marguerithe de Man, Annemieke Stoppelenburg en Ard-Pieter de Man van Sioo onderzochten de positie van de interne adviseur. Die blijkt aan herwaardering onderhevig, leren wij uit hun whitepaper.

22 Thema: ‘Klanten vragen meer dan ooit een specialisme’ / Jolien Scholte
De De adviesmarkt in de Benelux is in 2014 gegroeid, bleek uit onderzoek van Source for Consulting, maar de polarisatie in de markt neemt toe en de overvloed aan zzp’ers maakt het de bureaus lastig, weet Zoë Stumpf, die het onderzoek leidde.

26 Thema: In de lift / Wilbert Geijtenbeek
Goed nieuws. Er wordt weer meer geld besteed aan advies. Voor sommige bureaus is 2015 nu al een mooi jaar. ‘Er zijn maanden dat wij honderd nieuwe adviseurs aannemen.’

38 De case: De Combinatie / Bart Bosman en Boris van de Woestijne
Advies omtrent de vorming van ambulante teams waarin veertien zorgaanbieders samenwerken - ‘successful innovators are conservative’.

44 Spiritualiteit in organisaties: zingeving of zweverigheid? / Ernst Graamans en Leonard Millenaar Dat er een mentaliteitsomslag moet komen in de bestuurskamers, is een breed gedragen mening, en die omslag wordt nogal eens gezocht in spiritualiteit. Maar wat betekent dat eigenlijk?

6 Best of the web
10 Column- Wouter Smit
32 Ons kent ons
34 Tegen het licht
54 Ooa en ROA
56 Column- Yvonne Burger 


Lees dit tijdschrift via Knowly »    Neem nu een abonnement op Management & Consulting »