Home / Tijdschrift / 2017 / Nummer 3/17
Nummer 3/17

10

Interview: Mark Hofland. Technologie = business

Leonard Millenaar

Mark Hofland is eindverantwoordelijke voor Capgemini Consulting in Nederland. In dit openhartige interview benadrukt hij dat de factor mens bepalend is voor de snelheid waarmee technologische innovaties tot wasdom komen.

 

 

 

18

Adviesindustrie 4.0

Wilbert Geijtenbeek

Een grote revolutie verandert de markt van grootindustriële bedrijven. Maakbedrijven worden in snel tempo dienstverleners. Welke gevolgen heeft dat voor de adviesbranche?

 

28

De impact van de digitale economie op organisaties

Wim van Hennekeler

Uit onderzoek van Cognizant en The Economist onder 400 topmanagers blijkt dat niet de technologie, maar de mensen en de organisatie steeds meer een knelpunt vormen. Wat leert dit onderzoek ons? En welke vragen kunnen organisaties zich op basis hiervan stellen?

 

32

Drucker: Frank Janssen - Frankwatching

Dick van Ginkel

Voor ieder nummer spreken we een auteur van een managementboek. Dit keer geen auteur van een boek, maar van honderden online verschenen artikelen: Frank Janssen, oprichter en auteur van Frankwatching.

 

 

36

Blockchain Organiseren

Paul Bessems

Blockchain Organiseren is een nieuw organisatieconcept en gaat over de inbedding van een disruptieve organisatietechnologie in een fundamenteel nieuw organisatiemodel. De invloed van consultants en managers op de invoer van dit concept kan groot zijn.

 

46

Interview: Michel Mulders

Data is het nieuwe goud

Joke Twigt

Michel Mulders is partner bij PricewaterhouseCoopers (PwC) en geeft leiding aan het ambitieuze project Industry 4.0. ‘De Nederlandse maakindustrie dreigt de boot te missen als het gaat om digitalisering’

 

54

Praktische handvatten om met predictive analytics aan de slag te gaan

Suzanne Deering

De technologie en data die klant- en burgergedrag kunnen voorspellen zijn reeds beschikbaar. Predictive analytics biedt organisaties daarmee geheel nieuwe kansen om beter te presteren. In dit artikel de ervaringen van tien middelgrote tot grote organisaties.

 

58

Baanbreker: De cirkel is (360˚) rond

Joke Twigt

Hij was marketingmanager en boekuitgever en heeft een achtergrond in elektronica, werktuigbouw en bedrijfskunde. Nu is Wiebe de Jager dronepiloot, videomaker en hightech-influential.